2020-07-15 12:11:39• hírek • Szatmár.ro

A pandémia időszakában is zajlik az élet a Máltainál

Korlátozásokkal, új szabályokkal, eddig nem ismert helyzetekkel nézünk szembe az élet minden területén. Az alábbiakban a Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti kirendeltségénél teszünk virtuális látogatást, hiszen kíváncsiak voltunk arra, hogy ők miként tudják folytatni tevékenységeiket ebben az időszakban.

Hegedüs Gergő, a fiókszervezet vezetője elmondta, hogy viszonylag hamar tudott alkalmazkodni a szervezet a jelenlegi helyzethez. A korábbi csoportfelosztásokat újragondolva jelenleg 5 fős csoportfoglalkozásokat szerveznek a kedvezményezetteknek, naponta összesen 6-ot, így a gyerekek felváltva látogathatják a szociális központot.

Hegedüs Gergő, a fiókszervezet vezetője

„Igyekeztünk barátságossá tenni a környezetet, nekünk fontos, hogy egy pozitív, biztonságot sugározó intézmény legyünk – meséli Gergő. Az udvaron színes nyilak és számok jelzik az útvonalat, vagy a biztonságos távolság betartását. Van egy sátor, amely az úgynevezett fertőtlenítő zóna, itt mérünk lázat, fertőtlenítjük a kezeket, és belépéskor itt írjuk a jelenlétet, valamint az egyéni nyilatkozatokat is.”

A fiókvezető ugyanakkor elmondta azt is, hogy hagy hangsúlyt fektetnek az élményalapú tanulásra is, ezért számos interaktív programmal készülnek napról napra a gyerekek számára



„A tevékenységeink terén is sok új dolgot vezettünk be, nagy hangsúlyt helyezünk az élmény alapú tanulásra és az interaktív programokra. Közel van a Kossuth Kert, szeretnénk kihasználni ezt a lehetőséget, így kipróbáltuk már a gyerekekkel a vízibiciklizést és tervben van a vonatozás is.” – mutatott rá az intézményvezető.



Fontos a biztonságos étkezés is.

„Az étkeztetés biztonságos megoldása okozott nagyobb fejtörést, ugyanis az ebédlőnkbe egyszerre csak 5 személy tud étkezni (a biztonságos távolság betartásával). Minden ebéd után lefertőtlenítjük az asztalokat, a padlót felmossuk és csak félórás szellőztetést követően étkezhet a következő csoport.”



Összefoglalásképpen Hegedüs Gergő elmondta, hogy a korlátozások ellenére sikerült nagyjából teljesen visszaállni a korábbi rendszerességhez, kiemelte, hogy a következetesség a munkájuk egyik alappillére. „Bár egyelőre bizonytalan a ránk váró időszak, abban biztos vagyok, hogy bárhogy is alakuljon, igyekszünk a lehető leghatékonyabb módon segíteni mindazoknak, akiknek szükségük van ránk” – zárta a beszélgetést Hegedüs Gergő.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: